13 Nisan 2017 Perşembe

Kahve İçmenin Sağladığı Faydalar

Kahve Neye İyi Gelir
Kahve Neye İyi Gelir

Tatlı Krizini Engeller

Sık sık tatlı krizi geçiren biriyseniz günlük 1 fincan kahve ile bu sorunu çözmeye yardımcı olunabilmektedir. Kahve tüketildiğinde, beyinde doygunluk hissi uyandırmaktadır. Bu durumda da kişilerin tatlı krizleri kolay bir şekilde engellenebilmektedir.
Mutluluk hormonu salgılamaya da yardımcı olan kahve içmek, zararlı şeker, çikolata gibi tatlı yiyeceklerin tüketilmesini engellemektedir.
Beyin Sağlığını Korur
İleri yaşlarda görülen unutkanlık, bunama gibi hastalıkların önlemi günlük kahve içerek önlenebilmektedir. Tüketildiğinde beyni ve hafızayı uyararak harekete geçiren kahve, kişilerin Alzheimer gibi hastalıklara yakalanmasını önlemede yardımcı olmaktadır. Sinir sistemi üzerinde de oldukça faydalı etkileri bulunmaktadır.
Vücutta hızlı bir şekilde işlenen kahve, beynin harekete geçmesine yardımcı olmaktadır. Bu durumda zihin açıklığına da katkı sağladığı düşünülmektedir. Dopamin, noradrenalin gibi hormonların salgılanmasını sağlayan kahve, konsantrasyonun artırılmasına da katkıda bulunmaktadır.
Kahveden Gelen Sağlık
Kahveden Gelen Sağlık
Doğru Kahve Tercihi
Tüm bu kahvenin faydalarından faydalanabilmek için filtre kahve veya Türk kahvesi tercih edilmesi önerilmektedir. Uyku problemi yaşanmaması için akşam saatlerinde içilmemesine dikkat edilmelidir. Tansiyon problemi olan kişilerde kahve tüketiminin sınırlandırılması ve azaltılması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder